Mooi verhaal over de bijzondere band tussen een man en zijn kat

Anita 14 november 2024
Wanneer Satoru niet meer voor zijn geliefde kat Nana kan zorgen, besluit hij wat oude vrienden op te zoeken om te zien of een van hen misschien voor Nana kan zorgen. Nana denkt dat ze een leuk reisje samen maken maar wanneer het doel van Satoru hem duidelijk wordt steekt hij hier wel even een stokje voor. Het is leuk om Satoru’s vrienden te ontmoeten en te horen wat ze in zijn leven betekend hebben, maar mooi niet dat hij daar blijft! In een oud zilverkleurig busje doorkruisen ze Japan en zien ze de mooiste landschappen, en komen uiteindelijk uit bij de tante van Satoru. Daar wordt duidelijk dat de reis er op zit, en dit op een hele andere manier dan Nana had gedacht.…

Een verrassend boek, ik had het doel van de reis niet meteen aan zien komen. Het is heel mooi beschreven hoe de ontmoetingen met vrienden uit het verleden allerlei twijfels en onzekerheden van de personages oplossen en ze nader tot elkaar komen. Ieder bezoek is bijzonder voor Satoru en veel onuitgesproken zaken worden nu wel doorgenomen, wat voor alle partijen veel rust geeft. Ik vond het ook mooi beschreven hoe de personages aan het einde bij elkaar komen en herinneringen ophalen en vriendschap sluiten. Het boek is geen luchtig verhaal maar de sarcastische opmerkingen van Nana maken het verhaal weer grappig tussendoor; een hele mooie balans. Zeker een leuk boek!

Meer recensies van Anita

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.