Een groots klein boekje

Anja1972 03 juli 2024
Jannemieke Caspers heeft met HET HEIDI-FEEST in weinig pagina’s (slechts 142) een verhaal weten te vertellen alsof het er minstens 300 zijn! Het is geschreven in een stijl die ik nog niet kende en heel er prettig leest. Korte zinnen om nadruk te leggen en mooie lange zinnen voor het schetsen van sfeer en locatie.

De thematiek is allesbehalve luchtig. Het grappige zit hem vooral in de stereotype beschrijvingen van personages. De personen die ertoe doen zijn voldoende uitgewerkt en mijn blik op hen veranderde tijdens het lezen nog wel eens… Mooie plotwendingen daardoor.

Het verhaal zelf roept heel veel vragen op tijdens het lezen. Niet alles wordt uitgewerkt en dat maakt dat er veel ingevuld wordt wat er niet staat, haast automatisch wordt er ‘tussen de regels door’ gelezen. Met de Hebban leesclub mocht ik dit boek lezen en daar werd duidelijk dat dit boek uitermate geschikt is voor een leesclub.

Aangezien het weinig pagina’s zijn, ga ik hier niet verder in op het verhaal. Ik kan wel zeggen dat het echte fictie is. Lees het boek vooral, het is waarschijnlijk een van het soort dat je nog niet eerder gelezen hebt en aanrader voor LEWA-lijsten.

Meer recensies van Anja1972