Waar zit nou eigenlijk de meeste sensatie?
Dit boek mocht ik lezen voor de Hebban Thrillerprijs 2025. Dan moet je als jurylid op bepaalde dingen letten: Uniek in het genre? Spannend? Verrast het positief of negatief. Behoort de thriller tot de beste spannende boeken die je dit jaar hebt gelezen? Op zich is die laatste een rotvraag, je krijgt de boeken begin februari ter beoordeling. Het jaar is net begonnen.
Dit waren mijn notities tijden het lezen:
Bij het lezen van de proloog meteen associatie met het perfecte stel van Ruth Ware dus of dit boek uniek is in zijn genre?
Telegram veilige app? James bond gadgets.
Puck, onderzoeksjournalist undercover als regisseur.
Kat de groot, meedogenloze uitvoerend producent, degene naar wie onderzoek wordt gedaan.
Voor opnames kunnen starten medewerkster Mai van het resort dood in water, Kat wil koste wat kost de productie door laten gaan.
Hoewel Kat alles via omkoping onder tafel probeert te schuiven neemt een overijverige rechercheur van de Maleisische autoriteiten hier geen genoegen mee.
Mai blijkt niet een arme werkimmigrant te zijn uit de Filipijnen, maar een dochter van steenrijke ouders die aan het hoofd staan van een misdaadsyndicaat waartegen zij zich afzette. De ouders willen ook de onderste steen boven.
Puck ziet meer dan genoeg intriges waarmee ze de misstanden in de productie boven water kan brengen, maar lukt het haar haar dubbelrol te blijven verbergen?
BN’ers, groupies, collega’s die met elkaar rommelen, jaloerse partners, sabotage, alles komt aan bod, de hele trukendoos is opengetrokken.
Ik merkte tijdens het lezen dat ik gaandeweg niet meer noteerde, Huisman heeft een dusdanig prettige stijl dat je gewoon verder wilt lezen. Sommige dingen hadden wat meer uitgewerkt worden wat mij betreft maar wellicht dat dat in volgende delen komt, boek is aangeprezen als een deel 1 in een Achter de schermen reeks.
Wel vond ik Puck wat naïef terwijl ze blijkbaar door haar collega's werd neergezet als goed in haar werk. De intriges die bedacht waren voor de deelnemers waren echt zeker sensatie bezorgend, als lezer heb je het idee dat je real life het programma meemaakt. Wat er onderling tussen de medewerkers van de productie gebeurt krijgt toch wel de meeste aandacht, maar goed ook, Puck moet tenslotte misstanden boven water zien te krijgen.
Mijn conclusie: Prettige stijl Uniek: nog net aan, er blijken al meerdere auteurs te zijn die deze insteek aan gaan vliegen, maar lees dit boek en je begrijpt wat ik bedoel, het is een eigen stijl. Spannend? Niet bloedstollend, maar het grijpt je wel mee. Ik was positief verrast.
Dit waren mijn notities tijden het lezen:
Telegram veilige app? James bond gadgets.
Puck, onderzoeksjournalist undercover als regisseur.