Luchtig geschreven debuut waarin zware thema's worden geraakt

Annabel 22 september 2019
Dit debuut mocht ik lezen voor een leesclub. Fijn, want ik vind het altijd plezierig om een roman met mede-lezers te bediscussiëren. Daarnaast sprak het me aan dat het een debuut betrof en de auteur bovendien participeerde in de leesclub. De preview wekte met de luchtige schrijfstijl en de zomerse foto op de cover de verwachtingen van een heerlijke feelgood. Hoewel dat het boek een knap staaltje schrijftechniek bevat en bovendien opvallend luchtig geschreven is, kan het niet worden betiteld als feelgood.

In het boek worden zware thema's op een luchtige manier besproken. Zo gaat het over rouwen, afscheid en verwerking. De schrijfster maakt knap gebruik van technieken als flashbacks en flash forwards, waardoor de aandacht van de lezer wordt vastgehouden. De schrijfstijl kan wat ouderwets overkomen, maar dit kan ook juist als toegankelijk worden ervaren. Persoonlijk heb ik echter ervaren dat het verhaal prachtig was, maar het mij desalniettemin niet in de greep kon houden.
Al met al een goed debuut, knap staaltje techniek toegepast en zware thema's komen op een bijzondere manier aan de orde. Debuut is mijns inziens dan ook geslaagd.

Meer recensies van Annabel