Cosy fantasy met een vleugje gevaar
Op het moment dat ik de woorden "kledingkast" en "portaal" lees, lees ik eigenlijk al niet meer verder. Dan ben ik al meer dan nieuwsgierig genoeg om een boek een kans te geven. Toen ik de vraag kreeg of ik mee wilde doen met deze blogtour, zei ik dan ook meteen volmondig ja. De kaft van het boek sprak me in eerste instantie minder aan, maar ik wilde dolgraag door het portaal stappen en lentemeer ontdekken.
Het concept van het boek is natuurlijk geweldig. Een schrijver, op zoek naar inspiratie, ontdekt een portaal achter zijn kledingkast waarmee hij in Lentemeer terecht komen. De wereld van Lentemeer levert hem meer dan genoeg verhalen op om te vertellen, totdat zijn uitgeverij wel eens wat alles wil en de bewoners van Lentemeer hem aan inspiratie gaan helpen. En dat...gaat niet helemaal goed.
Hoewel er een aantal spannende momenten in het verhaal zitten, las dit boek ergens ook een beetje als cosy fantasy. Heel veel personages in het verhaal leven gewoon hun leven. Zelfs de schrijver, de hoofdrolspeler, heeft geen hele grootse dromen, behalve het schrijven van zijn volgende boek. Toch gaat het boek geen moment vervelen. Het boek is lekker geschreven en als we Lentemeer een beetje beginnen te kennen, worden er nieuwe elementen toegevoegd.
En hoewel dit boek een afgerond verhaal verteld, een bevredigend verhaal ook, staan er, letterlijk, talloze deuren open naar andere werelden en meer verhalen. Ik vond het bijna jammer dat de hoofdrolspeler in dit verhaal nog niet op het idee komt om daar gebruik van te maken. Nu we deze wereld gezien hebben, ben ik wel enorm benieuwd naar meer. Zodra de auteur van dit boek dat meer schrijft, ga ik het in elk geval weer lezen!