Oppervlakkig en bij vlagen wat frustrerend
Ik ben een hele grote liefhebber van boeken waar je als lezers nog net dat beetje extra mag en kan doen. Ik maak graag keuzes voor de hoofdpersoon, ik los graag puzzels op en ik vind het heerlijk om kriskras door een boek te gaan. Toen ik de vraag kreeg of ik mee wilde doen aan deze blogtour, zei ik ook gelijk ja. Noorse Mythologie en je eigen pad kiezen? Dat klonk als een droomcombinatie.
De eerste keer dat ik aan dit boek begon, was ik na tien minuten klaar. Ik had blijkbaar onderweg ergens een verkeerde keuze gemaakt en mijn avontuur hield op. De tweede keer duurde het avontuur twintig minuten en weer moest ik opnieuw beginnen. Het maken van de keuzes vond ik enorm tof, maar ik merkte wel dat het me frustreerde dat ik steeds opnieuw moest beginnen.
Ik heb uiteindelijk behoorlijk wat tijd met het boek doorgebracht en ik heb nog steeds het gevoel dat ik niet alles gelezen heb. Dat komt omdat je elke keer weer opnieuw moet beginnen en niet zomaar terug kan gaan naar een vorige stap. Misschien dat het leuker is om het boek tussen de verschillende sessies te laten liggen, zo ligt het verhaal wat minder vers in je geheugen. Waarschijnlijk verveelt het dan minder snel.
Helaas blijft dan wel staan dat het boek weinig echte diepgang biedt. Ik heb meerdere van dit soort boeken gelezen waar dat wel gelukt is, daarom viel het bij dit boek enorm op dat het avontuur oppervlakkig beschreven is en er weinig ruimte is voor emoties of groei. Wat mij betreft had het verhaal ook wat minder keuzemomenten mogen hebben en wat meer ruimte om echt een verhaal te worden.
Ik denk dat met name jongere lezers, vanaf een jaar of 10, enorm veel plezier met dit boek gaan hebben, voor oudere lezers zijn er betere boeken in deze categorie.