Spannend...een echte Carron waardig
Als leading lady, queen of crime Sterre Carron een nieuw boek uit heeft, weten de fans dat ze weer een aantal uur compromisloos leesplezier voorgeschoteld krijgen. Al jarenlang volgden we de strapatsen van Rani en haar team, maar dit keer koos Sterre ervoor om een stand alone te schrijven. Schot in de roos! Daar hebben wij natuurlijk geen milliseconde aan getwijfeld want als er iets is wat Sterre goed kan dan is het wel een spannend verhaal schrijven, met of zonder Rani.
Zo ook nu weer. Lore en Nina zijn tweelingzusjes, al kunnen ze karakterieel niet meer van elkaar verschillen. De brave, ietwat dociele Nina, die het goed doet op school en Lore die meteen haar eigen weg zoekt en daardoor regelmatig met haar moeder botst. Lore is het sportieve meisje en voor haar moeder is dat niet zo belangrijk. Klinkt bekend? Dat is ook een sterk punt van Sterre Carron. Ze weet telkens weer personages vorm te geven die de lezer lijkt te kennen, personages in wie je je kunt inleven.
De twee zussen worden zestien en uiteraard wordt dat gevierd. Ze besluiten nog gauw nar de winkel te gaan om wat chips en dergelijke te gaan halen, want je kunt natuurlijk nooit genoeg in huis hebben. Helaas, het was een dramatische beslissing. Als de meisjes in de winkel zijn, zijn ze getuige van een overval. Een van hen beiden wordt meegenomen en ze mogen zelf kiezen wie.
En dan loopt de spanning op. De ouders zijn gescheiden maar zij uiteraard allebei bezorgd, de moeder heeft een nieuwe vriend die probeert zijn rol as surrogaatvader te spelen, maar wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Wat is de rol van de vriendin Sam? Is ze wel zo koosjer als ze zich voordoet? Of toch niet?
Vragen, vragen, heel veel vragen, maar je moet, zoals het een goede thriller betaamt tot het einde wachten om te weten te komen hoe de vork nu echt aan de steel zit.
Knappe prestatie alweer van Sterre Carron. Wie haar van bij het debuut van haar carrière volgt, nu zo’n tien jaar geleden, ziet een auteur die van bij haar debuut veelbelovend was, een groot potentieel had en dit met elk nieuw boek weer een beetje meer waarmaakt.
Een topper voor wie van een goed, spannend verhaal houdt!!!
Een topper voor wie van een goed, spannend verhaal houdt!!!