Fantastisch!

Anne 01 januari 2025
Wat is Licht op Sterven een prachtig boek! Het is mooi hoe de titel tweeledig is: je werpt licht op sterven en brengt het dus onder de aandacht, maar daarnaast biedt het ook een lichtere, minder zware kijk op de dood. Het besef dat we dood mógen gaan, dat levenseinde-ervaringen veel vaker voorkomen dan we doen denken en de praktische handvatten rond het einde van het leven, maken dit boek een liefdevolle, verhelderende en praktische gids.

Zelf werk ik als verpleegkundige in een ziekenhuis en wordt daar dagelijks geconfronteerd met de sterflijkheid van patiënten. Dit boek biedt mij (en mijn collega's) meer handvatten om professionele zorg te bieden aan die patiënten en hun naasten. Veel zorgverleners zullen herkennen dat we het liefst dingen dóen. We willen symptomen, klachten en zorgen wegnemen. Licht op Sterven geeft praktische handvatten om juist meer te luisteren, aanwezig te zijn en zorg te bieden op diverse lagen. Ik zou dit boek dus heel graag willen aanraden aan iedere zorgverlener die meer verdieping wil aanbrengen in de zorg voor stervenden.

Niet geheel onbelangrijk: het boek is geschreven met erg prettig taalgebruik en een logische opbouw. Dat maakt het (voor mij) ook een feestje om te lezen!

Meer recensies van Anne