Verboden liefde tussen goden

AnneHut 08 januari 2025
Ik lees vrij weinig fantasy, maar soms kom ik een boek tegen die me toch erg interessant lijkt. Dit was ook het geval met ‘a touch of darkness’. In dit verhaal volgen we de goden Hades en Persephone. Hades is de god van de onderwereld, maar Persephone wil zoveel mogelijk het leven van een gewone sterveling leiden. Dan ontmoet ze Hades en sluit een contract met hem. Deze zakelijke relatie groeit snel uit tot meer, maar kan ze deze god (met kwaadaardige reputatie) vertrouwen?

Zelf heb ik niet veel kennis van de Griekse mythologie, maar toch was het verhaal voor mij goed te volgen. Naast Hades en Persephone kwam nog een tal andere goden voorbij en zij worden allemaal netjes geïntroduceerd. Hoewel ik vermoed dat je je meer in het verhaal kan verdiepen wanneer je al het een en ander van deze goden weet.

De schrijfstijl is erg aangenaam en leest lekker weg, iets waar ik bij andere fantasyboeken soms tegenaan loop. De wereld van de goden en stervelingen loop door elkaar, maar het blijft duidelijk wie een god is en wie niet. Soms vind ik het verwarrend wanneer er in een verhaal meerdere werelden/realiteiten worden geïntroduceerd, maar in dit boek is het heel helder.

De (hoofd)personages hebben complexe gevoelens en gedachten, die erg goed uitgewerkt zijn en veel diepgang aan het verhaal en de forbidden love trope gaven. Tegenstrijdige gevoelens en de zoektocht naar een eigen identiteit zorgen ervoor dat het verhaal interessant blijft. De spicy scenes zijn intens en zeggen veel over Hades en Persephone als individuen.

Het verhaal heeft me niet omver geblazen, maar ik heb me er goed mee vermaakt. Ook als een niet-fantasy lezen vond ik dit verhaal goed te volgen en vond ik de balans tussen fantasie en werkelijkheid erg prettig. Ik ben benieuwd naar het tweede deel!

Meer recensies van AnneHut