Heerlijk wholesome en hilarisch boek wat ook diepere onderwerpen aankaart
Als je op zoek bent naar een hilarisch, lhbtiqa+ verhaal dan is ‘Het charme offensief’ echt iets voor jou! Dit is een hartverwarmend verhaal over Charlie en Dev, de droomprins uit de realityserie Ever After en zijn begeleider. Het verhaal is meteen vanaf het begin waanzinnig grappig, de personages zijn super awkward en de auteur maakt gebruik van leuke en grappige woordkeuzes zoals 'zijn hart gaat nog steeds tekeer en zijn lichaam… dat doet nog steeds allerlei… lichaamsachtige dingen’ of ‘Dev is toe aan een borrel. Of een rol Oreo’s. Of een lobotomie’. Het verhaal is opgebouwd rondom de opnames van de reality show, zelf de layout van het boek is op sommige punten geschreven als een show script. Maar toch kon ik niet helemaal volgens hoe het programma precies in elkaar zat. Dit is ook niet belangrijk voor het verloop van het verhaal en ik ben sowieso geen groot fan van reality tv (misschien ligt het daaraan).
Maar het verhaal is zeker meer dan alleen grappen en grollen. Het snijdt ook diepere onderwerpen zoals het ontdekken van je seksualiteit, depressie en andere zaken rond mentale gezondheid. Het geeft de personages een tweede laag waardoor ze heel echt aanvoelen. Hierdoor kunnen we ook genieten van een aantal mooie en emotionele scenes.
Het verhaal is wel erg voorspelbaar, zeker door de 1 bed trope die wordt gebruikt. Maar zodra je de achterkant van het boek leest snap je dat ook wel meteen. Het is geen boek die je oppakt voor de spannende plottwists. Dat betekent niet dat we niet aan aantal keer flink verrast worden in het verhaal! Het is gewoon een wholesome, hilarisch boek met een aantal diepgaande onderwerpen. Heerlijk om lekker bij weg te dromen, om te lachen en af en toe een traantje weg te pinken.