Never pray to the gods that answer after midnight
“*Never pray to the gods that answer after midnight*”. Toen ik deze quote aan het begin van het verhaal las, was ik meteen om. Het zette de toon voor de rest van het boek; donker, mysterieus en pas op wat je wenst. Addie heeft een deal met een god (genaamd Luc) gesloten om onder een huwelijk uit te komen. Maar deze deal blijkt al snel meer op een vloek te lijken. Addie is onsterfelijk, maar iedereen vergeet haar zodra ze uit het zicht is. Honderden jaren zwierf ze rond, tot ze Henry ontmoet, die haar wel bleef herinneren. Dat zorgde voor een ingewikkelde relatie.
Het boek heeft een laag tempo, maar dat vond ik niet erg. De verhalen worden langzaam opgebouwd: Addie’s verleden, haar relatie met Luc en Henry en Henry’s verleden. Er gebeurd dus veel, daarom is het boek wat aan de langere kant. Maar de spanning wordt op een erg prettige manier opgebouwd. Ook hele sfeer die het boek weet te creëren vond ik fijn. Hoewel het boek in het genre fantasie valt voelt het ook erg als een feelgood. Ik lees erg weinig fantasie boeken omdat ik me vaak niet in kan leven als die wereld zover van de werkelijkheid staat. Dat is in dit boek niet het geval, het is wat dat betreft erg laagdrempelig. Ik heb er daarom ook enorm van genoten en geeft het 5 sterren!
Tip van mij! Het boek, en dan vooral de relatie tussen Addie en Luc, deed me erg denken aan het nummer ‘speak of the devil’ van Sum41. Zowel de vibe als de tekst. Luister hem eens en laat me weten of je het er mee eens bent.