Peter Pan voor volwassenen!
Mag ik dit boek een 10++ op een schaal van 1-5 geven? Wat heb ik ontzettend van dit verhaal genoten zeg! Komt het omdat dit verhaal een vernieuwde versie van mijn favoriete jeugdverhaal Peter Pan is? Waarschijnlijk, maar oh, wat is dit boek fantastisch geschreven. Hooked is geen klassieke re-telling van het verhaal van Peter Pan, maar een volledig vernieuwd verhaal waarbij Wendy de dochter is van Peter en we ons niet in Neverland bevinden, maar in het (ondergrondse) zakenleven. Om je als lezer een beetje aan de nieuwe personages te laten wennen staan er 2 uitgebreide bio’s voor James en Wendy in het boek. Wat ik wel raar vind is dat deze achteraan in het boek staan. Ik heb ze wel als eerste gelezen en had niet het idee dat er spoilers in stonden. Of ik was ze tegen die tijd weer vergeten.
Ondanks dat het verhaal dus compleet anders is, zijn er ontzettend veel overeenkomsten en referenties naar het origineel. Maar deze zijn wel op een natuurlijke manier verweven in deze setting en voelen totaal niet geforceerd aan. Van pixie dust tot de krokodil, maar ook iconische uitspraken.
Vanaf de eerste pagina zoog het me gelijk op en ik kon niet stoppen met lezen. Voor mij hebben Hook en Wendy de perfecte (dark romance) dynamiek. Hij loopt over van zelfverzekerdheid en is erg dominant, maar hij heeft wel manieren. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je het personage Kapitein Haak kent, kun je je er iets bij voorstellen. Hij spreekt altijd beleefd en maakt galante gebaren, tenzij je hem iets hebt misdaan. Zij daarentegen is jong en naïef en dat is te zien aan haar gedrag. De ene keer is ze onschuldig, maar ze kan ook de grenzen opzoeken en hier soms overheen gaan. Deze persoonlijkheden dansen sierlijk om elkaar heen.
Ook qua spanning hebben we niks te klagen en neemt het verhaal verschillende wendingen. Omdat de hoofdstukken relatief kort zijn, en wisselen tussen de POV van James en Wendy, vlieg je zo door het boek heen. De protagonisten maken een ontzettend mooie karakterontwikkeling door en ondanks alle geweld en gore is de liefde voelbaar.