Slechte uitschieter in de serie

AnneHut 28 januari 2025
Inmiddels zijn de boeken van Ana Huang mij niet onbekend. Na het lezen van de Twisted serie en deel 1 van de Kings of Sin serie kon ik niet wachten om aan deel 2 te beginnen. Helaas is dit boek niet wat ik ervan verwacht had. Wanneer je de boeken van Huang kent weet je waar je voor in staat: opzichtige personages (op een leuke manier), shady business en veel spice. Dit verhaal is echter veel luchtiger. Aan het begin van het verhaal vond ik dit wel leuk, het was even wat anders dan de voorgaande delen. Maar het bleef aan de grappige kant, speels en veel minder intens.

Was het boek slecht geschreven? Absoluut niet! Als ik dit verhaal als standalone van een andere auteur had gelezen was ik waarschijnlijk milder in mijn mening geweest. Het verhaal leest lekker weg en de personages hebben veel diepgang, die je hun emoties goed laten voelen. Ook was er wel de nodige drama aanwezig. Maar de kwaliteiten van Ana Huang kennende vond ik dit echt een uitschieter in de slechte zin. Het plot voelde inspiratieloos en cliché ten opzichte van haar andere boeken. Juist door de speelsheid voelde het saai en ook de intense spice bleef uit. We ontmoeten in dit verhaal ook een aantal personages uit haar voorgaande boeken, deze zorgden nog voor een beetje reuring. Maar het was niet genoeg om het verhaal op te krikken.

Met pijn in mijn hart geef ik dit boek dan ook maar 2,5 sterren. Nogmaals, niet omdat het slecht geschreven is, maar omdat het totaal niet in het rijtje van de andere boeken past.

Meer recensies van AnneHut