Prachtig!
Als je de boeken van Emma Anna kent, dan weet je dat je in een emotionele rollercoaster gaat stappen. ‘Omdat ik altijd al de jouwe was’ is daar geen uitzondering op. Alleen die naam al -smelt-! Ook in dit verhaal lezen we over een taboe relatie. Hoewel ze in theorie niks verkeerds aangaan, had ik toch wel moeite met deze verhouding omdat ik hem persoonlijk toch wel fout vind. Maar het boek laat ook zien dat het niet uitmaakt wat anderen vinden, zolang je zelf maar gelukkig bent met je keuzes.
Vanaf de eerste bladzijde is het verhaal waanzinnig emotioneel, maar het heeft ook op de juiste momenten een goede dosis humor. De protagonisten hebben veel diepgang en complexe gevoelens, die gevoed worden door trauma’s. Het leeftijdsverschil tussen Marly en Robin wordt in kleine dingen benadrukt, zo blijft het wel duidelijk zonder dat het continu nadrukkelijk benoemd wordt. Zo vond ik de bijnaampjes die Marly steeds gebruikte ontzettend cringe, maar het past wel goed bij haar leeftijd om dit te doen. Zowel Marly als Robin maken een mooie ontwikkeling door waarbij ze laten zien hoe belangrijk het is om je eigen trauma’s en problemen op te lossen, maar dat dit wel met de support van de ander kan.