Fijne Hollandse feelgood met echt USA vibes!
In ‘Over je toeren’ ga je Sophie en een band mee op tournee door de USA. Muziek en Amerika, ik wist niet hoe snel ik dit boek moest oppakken! Dit verhaal is een grote vibe, heerlijke drama en leuke lachmomenten. Een lekkere Hollandse feelgood zoals we die kennen van Susan Muskee en Marijke Vos. Ik heb enorm genoten van het lezen over het bandleven on the road. Wat ik ook erg leuk vond is hoe Manon aan het einde van het boek verteld hoe het verhaal op haar eigen ervaringen is gebaseerd, hierdoor kwam het verhaal voor mij (achteraf) nog meer tot leven.
De aanleiding naar grote plottwist had voor mij echter wel wat dieper uitgewerkt mogen worden. Ik kon me namelijk niet helemaal inleven in de situatie die Sophie zo aan het hart ging. Vooraf wordt wel verteld dat er iets een bepaalde waarde heeft, maar daarin worden we niet echt in meegenomen. Hierdoor voelde ik niet de ernst van de situatie en had ik dacht ik zelfs even; meid, waar maak je je druk om?
Uiteindelijk lezen we over een mooi liefdesverhaal, het ontdekken van jezelf en bepalen wat je echt wil in het leven. Een mooie boodschap!