Dark romance?
Tyrant is het tweede deel in de serie King. Het eerste deel heb je echt nodig om dit verhaal goed te kunnen begrijpen. Het gaat namelijk meteen verder waar het laatste boek is geëindigd. Echter miste ik de spanning in het begin die ik wel vond in deel 1. Het verhaal komt wat langzaam op gang en ondanks de grote woorden gebeurd er weinig spannends. Maar zodra het verhaal op gang komt, is het ook meteen heel intens. We krijgen weer een aantal zeer grafische scenes voorgeschoteld, nog heftiger dan in deel 1. Een trigger warning is hier zeker op zijn plaats. Maar ook de spicy scenes laten niks aan de verbeelding over en zijn erg hot.
Voor mij wankelt dit boek een beetje op de rand van dark romance. Ja, de woorden zijn grof en bepaalde scenes zijn heftig, maar als het puntje bij paaltje komt is King eigenlijk ontzettend lief. Hij is ruw in zijn handelen, maar ik vind hem niet een anti-held zoals Zade in Haunting Adeline, die echt duidelijk morally gray was. Hij komt hard over door zijn overheersende woorden als ‘je bent van mij en je hebt niks te willen’, maar zijn daden worden veelal vanuit liefde gedaan.
Ik was wel iets minder enthousiast over dit deel dan over de vorige, maar dat neemt niet weg dat ik ook hiervan genoten heb en uitkijk naar het volgende deel!