Zet je aan het denken
De titel van dit boek doet vermoeden dat je een humoristische en luchtige feelgood te lezen krijgt. Maar niets is minder waar. Er komen heftige onderwerpen aan bod waardoor het verhaal zwaar aanvoelt (natuurlijk zit er hier en daar wel een grapje). Daar is niks mis mee, maar ik had het niet verwacht en het overviel me. Hierdoor had ik misschien wat moeite om er goed in te komen. Het verhaal is erg meelevend geschreven, je kan je echt verplaatsen in Sara. Het deed me vaak afvragen wat ik in haar situatie zou doen of denken. En dat kwam niet altijd overeen. Zo ziet zij de grote verrassing met Sinterklaas als een romantisch gebaar terwijl ik het super creepy en veel te ver vond gaan. Ik zou super kwaad geweest zijn. Maar hoe ze haar situatie in het algemeen aanpakte, daar kon ik alleen respect voor hebben.
We krijgen niet alleen een kijkje in het leven van Sara, maar ook van anderen in haar omgeving. En daaruit blijkt dat het nergens perfect of volgens het boekje gaat. Ik vond het fijn dat het boek duidelijk maakt dat dit helemaal oke is. Hoewel het boek niet was wat ik ervan verwacht had vond ik het een mooi verhaal en ik ga zeker meer van deze auteur lezen. 3,5 sterren.