Dit boek verraste mij

annejet1997 03 maart 2025
Intrigerend én leerzaam verhaal dat mij onverwachts toch helemaal opzoog! Ik dacht zelf niet zoveel met de Chinese oudheid te hebben; toch pakte dit boek me. Omdat het je laat kennismaken met een belevingswereld die in geen enkel opzicht te vergelijken is met mijn leven als Nederlandse jonge vrouw vandaag. Je beleeft de wereld van een jonge Chinese 'gynaecologe' in spé, in de 15e eeuw. Een verhaal vol cultuur, geneeskunst en over vriendschap tussen twee vrouwen uit verschillende klasses. Verwonder je over de bijzondere, soms bizarre rituelen van die tijd: van uithuwelijken tot het inbinden van de voetjes van kleine meisjes voor status. Ieder ritueel had diepe betekenis en werd vaak liefdevol bedoeld, hoezeer we ons daar nu misschien niets meer bij kunnen voorstellen.

Meer recensies van annejet1997