Twee opa's, ieder een andere keuze in de oorlog
Bij het zien van de mooie cover van Onze opa's in de oorlog van Lieke van Amstel en Harry Vogels krijg je een vermoeden dat het boek door kinderen is geschreven en voor kinderen is. In ieder geval is het duidelijk dat het boek over de Tweede Wereldoorlog gaat.
Hoewel de titel doet vermoeden dat het boek over de opa's van de kinderen gaat, die de tekeningen op de cover hebben gemaakt, blijkt het boek voornamelijk over de opa's van de auteurs te gaan. De titel is heel goed gekozen, want het gaat inderdaad over opa's.
De foto's maken het boek compleet. Het is mooi dat aan het eind tekeningen van leerlingen van een school zijn geplaatst. Het is mooi om te zien hoe ze de oorlog en de verhalen van de auteurs hebben weten uit te beelden.
In Onze opa's in de oorlog van Lieke van Amstel en Harry Vogels vertellen de auteurs over hun opa's en wat ze in de oorlog deden. Het zijn twee verschillende verhalen. De opa van Lieke van Amstel zat in het verzet en is in 1944 opgepakt, waarna er nooit meer iets vernomen is van hem. Tot 2008, dan leest de moeder van Lieke in een boek over haar vader en kan er afscheid van hem worden genomen.
Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2025/03/onze-opas-in-de-oorlog-lieke-van-amstel.html .