Ik weet wie je bent
Een prachtig verhaal over de worstelingen met het ontdekken van jezelf, de gemeenschap waarin je opgroeit en het familieverleden dat een rol speelt in je leven. Het boek neemt je mee in de geschiedenis van één familie en welk effect het verleden kan hebben op de volgende generatie.
Tegelijk wordt de periode in Parijs mooi omschreven, met ook de beschrijvingen van de luxe waarin geleefd wordt. Dit in sterk contrast met de armoede die omschreven wordt bij het leven in Volendam.
De auteur heeft weer een behoorlijk dik boek geschreven. Er gebeurt veel. Ik moest zo af en toe wel even doorzetten, ondanks dat het verhaal toch boeiend was.
Je gaat mee op ontdekkingstocht en leert stukje bij beetje de mensen kennen. Je kunt er zelf ook veel van leren. Zo komt onder andere de opmerking 'weet wanneer het genoeg is' voorbij. De auteur weet ook goed het verschil weer te geven tussen hoe vroeger tegen 'afwijkingen in de maatschappij' werd aangekeken en hoe dat tegenwoordig werkt.
De titel 'Ik weet wie je bent' komt regelmatig terug in het boek, wat de keuze voor de titel ook duidelijk maakt. Dat is bij boeken lang niet altijd het geval.
Ik had het eerst niet door, maar het boek 'Oud en Nieuw' van Gary Veerman lijkt door dezelfde auteur geschreven te zijn. Gary Beth en Gary Veerman...
Helaas was mijn exemplaar zodanig vaak doorgestuurd en door anderen gelezen dat het een beetje uit elkaar begon te vallen (losse pagina's). Dit betekent voor mij dat de bindwijze niet heel goed was.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.
Ik las dit boek in het kader van de Facebookgroep Boekentoer.