Alles geef ik jou

AnneliesLeest 22 januari 2025
Alles geef ik jou is een kerstige verhalenbundel met 2 kortverhalen van twee verschillende schrijfsters.

Kerst in Rose Cottage- Dineke Epping

Almsbrick 19de eeuw

Wanneer de vrijgezelle Douglas wordt uitgenodigd op het huwelijk van vrienden, wil hij absoluut niet overkomen als de eeuwige zielige vrijgezel. Hij besluit daarom om Cara –een actrice- in te huren om hem te vergezellen als zijn zogezegd verloofde. Cara weet niet zo goed wat te verwachten, maar hoe meer tijd ze doorbrengt in het gezelschap van Douglas, hoe minder ze de nood heeft om te acteren.

Dineke Epping neemt je mee naar vroeger. Dat voel je in de goede oude romantiek die heel duidelijk naar boven komt in het verhaal. Het verhaal leest erg vlot en aangenaam, maar toch miste ik nog wel wat extra diepgang. Uiteraard is het maar een kortverhaal, wat het automatisch moeilijker maakt om een mooie opbouw te creëren. Ook de voorspelbaarheid van Kerst in Rose Cottage wist mij af te leiden en mij minder geboeid te houden.

Fijn lezen, niet meer maar ook zeker niet minder.

Ik geef je alles

Amelie, een geliefde, passievolle tekenjuf, wordt gevraagd om in haar woonplaats Reggeveld raamtekenwedstrijd te jureren. Haar medejurylid Tom, is voor Amelie een totaal onbekende. Tijdens het avondlijke wandelen langs de raamtekeningen in het dorp leert ze hem kennen als een norse, harde maar enorm knappe zakenman. Maar wanneer Amelie's tekenlessen in financiële problemen lijken te komen, is er maar één persoon tot wie ze zich kan wenden…jawel, de norse Tom. Zal het haar lukken zijn koude hart te ontdooien?

Leanne Pots wist me net als bij haar andere boeken ook deze keer weer helemaal mee te nemen in Ik geef je alles. Ondanks het korte verhaal was het genieten van begin tot einde. Heerlijke personages, mooie setting en op en top kerstsfeer. Fijne feelgood met een sprankelend randje.

Meer recensies van AnneliesLeest

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.