Clear thinking
Shane Parrish heeft wel een heel atypische achtergrond als werknemer bij de Canadese geheime dienst. Deze achtergrond weet hij om te zetten in zijn boek Clear thinking door zijn eigen ervaring met de lezer te delen. Op zich is het zo raar ook weer niet dat dit thema uit zijn pen verder vloeit, gezien het in zo'n job net extra belangrijk is om heel bewust goede beslissingen te nemen.
In het boek deelt Shane Parrish ons inzichten over onze eigen valkuilen: Waarom schakelt ons brein op een bepaalde manier, waarom stuurt het ons in bepaalde richtingen en hoe gaan wij daarmee om. In plaats van te veel in theoretische benaderingen te gaan, geeft de schrijver je inzichten hoe je hiermee, mits wat reflectiewerk, met aan de slag kan gaan. Zowel hoe je zaken kan vermijden, als hoe je je eigen (potentiƫle) krachten kan inzetten.
Hoe omgaan met fouten en wat je er uit kan leren, starten vanuit het probleem zelf, hoe definieer je een goed doel, het doordenkprincipe, wat te doen als je te veel informatie hebt verkregen, hoe werk je aan een waterdichte uitvoering, enz. Het boek raakt werkelijk elk aspect van ons beslissingsproces aan. Een aanrader voor iedereen die inzichten wil krijgen in het beslissingsproces en die zijn doelen beter wil bereiken!