De chocoladewinkel van verloren liefdes

AnneliesLeest 04 november 2024
Joohoo heeft in een klein steegje in Seoel een kleine chocoladewinkel. Naast het verkopen van de heerlijkste chocolade geeft ze haar klanten ook liefdesadvies.

Met eerlijk advies en de gepaste chocolade geneest ze haar 'patiënten' van stille -en onbeantwoorde liefdes.

Ik was niet alleen héél benieuwd naar dit nieuwe genre 'healing fiction', maar ook de cover van De chocoladewinkel van verloren liefdes had mij al héél snel voor zich gewonnen.

Het verhaal voelt aan als allemaal kleine afzonderlijke verhaaltjes die verbonden zijn met elkaar door het hoofdverhaal van Joohoo, de winkeleigenaresse. Het leest vlot weg en straalt warmte en liefde uit.

Toch wist het verhaal zelf me niet echt te boeien. Het was op één of andere manier te oppervlakkig, niet diepgaand genoeg om mij erin te verliezen.

Misschien ligt het genre me minder of was het gewoonweg het verhaal dat me niet helemaal wist te overtuigen. Ik kan er niet precies de vinger op leggen wat er nu ontbrak.

Hoe verder ik las, kon ik wel een zekere waardering opbrengen voor het verhaal, maar een topper is het voor mij alleszins niet.

2,5*

Meer recensies van AnneliesLeest