Goed verhaal

AnneliesLeest 16 april 2025
Ik moet het regelmatig doen, mensen toespreken om hen een belangrijke boodschap mee te geven. Algemeen genomen lukt me dat wel redelijk goed, maar ik was toch op zoek naar wat extra handvaten om het nog beter te doen. In het bedrijfsleven is communicatie immers enorm van belang.
Zo kwam ik uit op dit boek. De subtitel sprak me meteen aan: Succesvolle storytelling in 7 stappen.
Herman Wegter heeft met zijn meer dan 20 jaar ervaring in de media een eigen methodiek ontwikkeld die hij in dit boek met de lezer deelt. Hij brengt je mee door de meest essentiële onderdelen van de “verhaal-code”, de 7 stappen dus.
Het boek leest plezierig en is allesbehalve een zwaar theoretisch boek. Je merkt ook heel goed dat Herman zijn eigen techniek in het boek gebruikt, je wil graag weten hoe het verder gaat en lost de storyline niet. Daarnaast raakt de schrijver vaak voorbeelden aan uit de tv wereld die je gemakkelijk herkent.
Maar hoe behulpzaam vond ik dit boek nu net? Elk hoofdstuk licht elk van de 7 stappen afzonderlijk toe. En op het einde van het hoofdstuk krijg je een korte gerichte samenvatting waarmee je verder aan de slag kan. Echter, werkte dit niet meteen voor mij. Het was net iets onvoldoende om mezelf meteen gericht op pad te sturen. Daarentegen, het gaf me zeker her en der wat inzichten waarover ik eens verder wil nadenken om mezelf verder te ontwikkelen in het brengen van een goed verhaal.

Meer recensies van AnneliesLeest