Ik ben fan.
Ik heb een zwak voor geïllustreerde verhalen vol levenslessen, en ook deze Het meisje, de walvis, de schilpad en de axolotl wist mijn hart te veroveren.
Het meisje, de walvis, de schilpad en de axolotl nam mij mee op een emotionele rollercoaster. Waar sommige pagina's mij een glimlach ontlokten, had ik op andere pagina's dan weer moeite om mijn tranen niet de vrije loop te laten.
Door middel van de prachtige illustraties van Merel Corduwener die afwisselend zwart/wit en dan weer in kleur zijn, krijgt het verhaal –ondanks het kort is- een mooie diepgang.
Het meisje, de walvis, de schilpad en de axolotl is een verhaal vol herkenbare gevoelens. Het meisje en haar medereizigers krijgen te maken situaties waarbij ze begrip moeten hebben voor elkaar, hoop moeten houden en soms geconfronteerd worden met de realiteit.
Een verhaal zo mooi, puur, rauw en echt. Een verhaal knalvol emoties, voor alle leeftijden, voor alle mensen. Een verhaal vol warmte, liefde en hoop.