Hof van schaduw
Al driehonderd jaar regeert de Schaduwkoning over zijn rijk. Samen met zijn trouwe vampieren houdt hij de touwtjes stevig in handen. De stervelingen moeten buigen voor zijn wensen en regels. Ook als daar letterlijk bloed voor moet vloeien…Wanneer Jeanne ternauwernood kan ontsnappen aan de moordenaars die haar familie in opdracht van de Schaduwkoning vermoordden, zweert ze om wraak te nemen. Ze neemt de identiteit aan van een adelsdochter, een hogere stand die beschermd is tegen de gruwelen van de vampiers. Jeanne slaagt erin te infiltreren in de school waar edelen worden opgeleid voor het hof. Het gevaar loert om elke hoek. Kan Jeanne haar ware identiteit lang genoeg verborgen houden?
Vanuit het perspectief van Jeanne, beleven we het Hof van Schaduw. Jeanne is als personage mooi en gedetailleerd uitgewerkt, maar is niet echt een personage waar ik kan van gaan houden. Ze toont zich heel koelbloedig en wraakzuchtig, wat mij op een bepaald moment lichtjes begon te storen.
Het verhaal begint meteen heftig. Je wordt als lezer onmiddellijk meegesleurd in intriges en verraad, waardoor het eerste deel van het verhaal leest als een trein. Wat verder in Hof van Schaduw leek het voor mij wat te slabakken. Ik miste de spanning van in het begin, en de opbouw naar het einde toe duurde voor mij wat te lang en gebeurde ook te langzaamaan. Ook wist er een zekere voorspelbaarheid in het verhaal te sluipen.
Hof van Schaduw werd mooi afgesloten, dus ik ben wel benieuwd naar het volgende deel in deze reeks. Het leest echt wel heel vlot en je voelt de young adult-vibe heel erg doorschemeren. Voornamelijk heel erg nieuwsgierig naar het volgende hoofdpersonage, want de verhaallijn zit verder echt wel leuk in elkaar.