Ingesneeuwd met kerst

AnneliesLeest 04 november 2024
Sinds Megan jaren geleden Isaac voor het altaar liet staan, is ze niet meer thuis geweest. Na 4 jaar in Dublin te vertoeven, wordt het wel eens hoog tijd dat ze haar demonen in de ogen kijkt en terug naar huis toegaat om kerst met haar familie te vieren.

Ook Christian voelt er niets voor om de kerstdagen bij zijn familie door te brengen. De meelijdende blikken van zijn familie omdat hij weer eens alleen opdaagt worden hem elk jaar weer teveel en weerhouden hem ervan om te genieten van de warmte van het huiselijke nest.

Wanneer Megan bij toeval in een Dublins café Christian tegen het lijf loopt steken er onmiddellijk plannen in hun hoofd op. Wat als ze elkaar beste nepdates ooit zijn, en zo hun families voor de gek houden, zo irritante vragen ontwijken en elkaars steun zijn in deze hachelijke feestdagen.

Alles lijkt 'goed' te gaan, tot een intense sneeuwstorm het anders beslist…

Net als Catherine Walsh vorige kerstboek, is ook Ingesneeuwd met kerst eentje dat je een heerlijk warm gevoel geeft.

Ondanks het pas oktober is, wist Catherine Walsh mij helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer. Met een mooie opbouw en een vlotte en aangename schrijfstijl wist ze al snel mijn hart weer voor zich te winnen. De humor die doorheen het verhaal geweven is geeft alles dat tikkeltje extra feelgood.

Ingesneeuwd met kerst is een echte page- turner die je het liefst in één enkele leessessie uitleest. Door de gedetailleerd uitgewerkte personages, die allemaal hun eigen bijzondere kantje hebben, voelt het verhaal ook realistisch aan. Leuk ook, is dat het boek mooi aansluit bij het vorige verhaal en dat een aantal personages ook terugkeren. Toch is Ingesneeuwd met kerst makkelijk alleenstaand te lezen.

De titel kon voor mij wel wat anders. Het 'insneeuwstukje' beslaat echt best weinig van het verhaal en is ook eerder naar het einde toe. Dat klopt voor mij minder in het geheel.

Ingesneeuwd met kerst is een heerlijk Christmassyvibes (ik verzin hier ter plaatse een woord) boek om van begin tot einde in te verdwijnen.

Meer recensies van AnneliesLeest