Lachwekkend prentenboek voor jong en oud!

Annemieke de Jong 14 februari 2025
Beach is een Engelse auteur en illustrator die met het boek De draak met de knallende kont ongetwijfeld de lachers op zijn hand heeft. Hierbij mag de bijdrage van de Nederlandse (kinderboeken)auteur Tjibbe Veldkamp niet onvermeld voorbij gaan... Want wie wel eens Engelse prentenboeken leest zal begrijpen dat het neer zetten van een goede vertaling, juist bij prentenboeken en bij verhalen op rijm enorm lastig is. Maar Tjibbe Veldkamp is daar zeer goed in geslaagd!

De Draak en Heer Koen vechten met elkaar... maar wat is dat, wanneer Draak zijn mond open doet komt daar geen vuur uit. Ojee wat is een Draak nu zonder vuur? Heer Koen doet enorm zijn best om Draak te helpen en maakt zelfs 'hete' soep voor de Draak, maar al gauw blijkt dat Draak geen vuur uit zijn mond zal spuwen...

De illustraties zijn kleurrijk en hebben een grote aantrekkingskracht door hun stijl en de grappige details. Want al die gezichtsuitdrukkingen van Heer Koen en zeg nou zelf, een vogel die de ladder vast houdt?!
Dit in combinatie met een grappig verhaal op rijm maakt dat dit boek niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook voor de ouders die voor lezen...

En inmiddels is het boek bij ons al vele malen voorgelezen, maar De Draak met de Knallende Kont verveeld nooit!

Meer recensies van Annemieke de Jong