Avontuurlijk verhaal met een krachtig meisje in 'the lead'

Annemieke de Jong 14 februari 2025
De Duitse schrijfster Anja Wagner heeft meerdere kinderboeken op haar naam zijn, waarmee zij verschillende prijzen heeft gewonnen. Ze is dus niet nieuw in het schrijversvak, maar wellicht wel nieuw voor de Nederlandse kinderboekenliefhebber....

Met Magic Agents - Op Supergevaarlijke Missie is het het eerste deel van de in het Duits geschreven Magic Agents serie (die als ik me niet vergis op dit moment uit 4 delen bestaat) nu ook voor de Nederlandse lezer beschikbaar...

Elia is een Magent. Ze weet dit al sinds haar zesde, toen bleek dat ze niet naar een gewone school ging, maar getraind zou worden tot Magent. Ze wist toen ze startte nog niet dat ze één van de betere leerlingen van haar jaar zou blijken te zijn. En nu... nu ze bijna 12 jaar oud is, is het moment daar!

Ze kan niet wachten tot ze haar eerste missie toegewezen krijgt... en die komt eerder dan verwacht, want op haar 12e verjaardag gaat Elia naar Dublin voor haar eerste missie, want er is daar zonder twijfel iets aan de hand... al snel ontdekt Elia banshees, vampieren en zelfs reuzen en elfen. Er is een probleem, ze kunnen naar onze wereld komen, maar kunnen niet meer terug.

Met Samhain voor de deur! Het feest waarin alle wezens de vrijheid hebben om naar onze wereld te komen dreigt een groot probleem... want wat als die wezens niet meer terug kunnen?

De grote vraag is of Elia er in zal slagen op tijd de poort terug te vinden en de wezens te helpen bij hun reis naar huis?

Elia is een krachtig meisje en het is mooi dat het in dit boek ééns draait om een krachtig meisje die als voorbeeld kan dienen voor veel jonge meisjes die graag een avonturenboek lezen! Op supergevaarlijke missie is een boek dat snel leest, je wordt aan de hand mee genomen in een nieuwe wereld (die van de magenten) zonder dat het verhaal saai of langdradig wordt.

De personages zijn op zijn zachtst gezegd bijzonder, maar brengen daardoor ook gelijk een beetje humor mee aan het verhaal en dat is heerlijk!

Daarnaast is een grote plus dat dit boek weliswaar spannend is, maar wel in behapbare mate... zodat het ook voor wat jongere lezers of lezers die niet te veel houden van angstige en spannende momenten in boeken een prima boek is om (samen) te lezen!

Met de vertaling van Magic Agents - Op supergevaarlijke missie heb ik Elia en haar vrienden in mijn hart gesloten. Ik kan alleen maar hopen dat de vervolgdelen ook snel beschikbaar worden gemaakt voor de Nederlandse lezer!

Meer recensies van Annemieke de Jong