Medicijnen ten kosten van levende dieren.

AnneSwart 29 januari 2025
Van auteur Janine Keijser heb ik het e-book:
"Beproevingen, Lara deel 1" mogen ontvangen. Dit geweldige boek is door Uitgeverij Lindt uitgegeven.
Op de cover zie je iemand staan, uitkijkend in de verte naar de lichtjes. Heel goed passend bij de inhoud van dit boek.
De schrijfstijl is goed. Ik heb het boek, alleen indien nodig voor een noodzakelijke stop, naast mij neergelegd.

De hoofdpersoon is Lara, jong, zzp'er, jurist, journalist en activist als beschermer voor de wereld (in de breedste zin van het woord). In een cafe komt Lara Sebastian tegen. Ze kennen elkaar doordat ze beiden voor een betere wereld strijden. Thuis vindt Lara een telefoonnummer van Sebas in haar broekzak. Ze belt hem en Sebas vraagt of ze mee wilt doen. Een jonge vrouw is bij een actie voor proefdieren in het Verenigd Koninkrijk verdwenen. Lara vertrekt naar haar vriendin Lisanne in het Verenigd Koninkrijk. Haar familie in onrust achter latend. Lara kwam in het verleden regelmatig in de problemen. Bij Lisanne aangekomen probeert haar vriendin Lara te koppelen met Colin. Colin is een rechercheur en heeft heel wat te verbergen. Lara komt met Sebas en anderen in actie om dieren te redden bij een proefdieren laboratorium. Hier stuiten ze op vreselijke toestanden in een proefdieren laboratorium met levende huisdieren, apen, chimpansees etc. De activisten komen er achter dat het niet alleen in het Verenigd Koninkrijk plaats vindt, maar in geheel Europa. Dus ook in Nederland. Het blijkt dat het fokken van proefdieren een zeer grote industrie is. Uiteindelijk komen ze er achter dat dit het topje van de ijsberg is. Bestuursleden, medewerkers van Scotland Yard, de maffia die, en nog meer organisaties/personen, corrupt zijn.

Het is een eco-thriller in de ware zin van het woord. De afschuwelijke, niet te geloven, toestanden in de proefdieren laboratoria. Een klein vleugje romantiek. Enorme spanning.
Een aanrader.

Meer recensies van AnneSwart