Spanning, vriendschap en romantiek

AnneSwart 05 maart 2025
Van GettyBooks, auteur Getty Lenaerts heb ik het boek mogen lezen: "De Reis tussen Berghut en Landhuis". Dit boek is geproduceerd door Brave New Books.
Het boek is een trilogie en gaat over 'De uitzonderlijke avonturen van vrienden'
De cover is geschilderd door Marc van Caeneghem. Je ziet de bergen, een berghut en een landhuis.
Het leest heel makkelijk en dit komt mede door het grotere lettertype.

De vrienden Nora, Tess, Bob en Matt gaan op vakantie naar de bergen. Als ze in de bergen zijn dan splitsen ze zich op. De vrouwen en de mannen gaan apart verder. Om de kosten te drukken slapen de vrouwen in berghutten of bij iemand thuis. Tess koopt iets voor haar moeder voor Kerstmis. Door dat gekochte cadeau komen ze in benarde situaties terecht. Op de vooraf afgesproken tijd komen Bob en Matt naar de vrouwen toe. Ze kunnen niet naar Nederland toe en brengen de Kerst dus door in de bergen. Door die benarde situaties komen ze op een landhuis terecht. De broer Lucas van de eigenaresse Maria is verdwenen. De mannen gaan op zoek in Zuid-Amerika en maken daar ook spannende zaken mee. Uiteindelijk komt Lucas mee naar het landhuis. Lucas is een man die last heeft van extreme woede-aanvallen. Maria is op de hoogte van een document wat haar overleden ouders hebben vastgelegd. Dit nog te lezen document mag pas op een vooraf vastgelegd moment voorgelezen worden. Dit geeft spanning in de onderlinge verhoudingen van degene die in de nabijheid leven van Maria en Lucas. Maar komen ze allen uit de problemen? En heeft iedereen baat door hun geloof in God?

Van dit boek heb ik een paar uurtjes genoten. Het gaat over onder andere vriendschap door dik en dun, romantiek en spanning. Er loopt een leidraad door dit boek wat je zelf zal ontdekken.

Meer recensies van AnneSwart