Geloof
Van Nel Goudriaan het boek:
"Hart & Hemel" toegestuurd gekregen. Uitgegeven bij Ambilicious Auteurs & Team.
Hiervoor mijn dank.
Op de cover zie je een gezin, vader, moeder en zoon in gloeiend avondrood.
Het boek bestaat uit drie delen.
De tekst leest fijn.
Hendrik en Johanna hebben, na een misgeboorte van een meisjes tweeling, een zoon gekregen. De zoon hebben ze vernoemd en heet GertJan. Johanna is manisch depressief. Het gezin is lid van de streng gereformeerde kerk. Door alle druk van binnen- en buitenuit trouwt GertJan met zijn jeugdvriendin Eva. GertJan ontmoet op de reünie zijn oude klasgenoot Peter. Gevoelens, die volgens de kerk ten strengste verboden zijn, komen naar boven bij GertJan. Uiteindelijk zet GertJan de grote stap en vertelt Eva en zijn ouders dat hij op mannen valt. Dit slaat bij de ouders van GertJan en Eva in als een bom. Dan komen Eva en GertJan in de kerkgemeenschap alleen te staan. Beiden worden met de nek aangekeken. Oma (de moeder van Hendrik) is de grote steun voor GertJan en Eva. Wat voor beslissingen worden door beiden genomen? Wat is verstandig. GertJan komt in conflict met de streng gereformeerde kerk.
Het boek "Hart & Hemel" is een boek wat je niet onberoerd laat. Wat strenge religie's op personen een een enorme invloed op hun leven en omgeving kunnen hebben. Zonder dat ze de hand in eigen boezem steken. Het iseen boek, ook als je niet religieus bent, zeker een aanrader is. Mijn advies: zet een doos tissues naast je neer.
"Hart & Hemel" toegestuurd gekregen. Uitgegeven bij Ambilicious Auteurs & Team.
Hiervoor mijn dank.
Op de cover zie je een gezin, vader, moeder en zoon in gloeiend avondrood.
Het boek bestaat uit drie delen.
De tekst leest fijn.