Spannend en ontroerend
Via Uitgeverij Ellessy kreeg ik het boek van auteur Andrej Verhoeks toegestuurd. Het boek draagt de titel "het meisje in de Gender". Hartelijk bedankt hiervoor.
De cover ziet er raadselachtig uit. Een jonge vrouw in water en het is schemerig. Wat mooi is dat Eindhoven met name het centrum beschreven is, door de bekende gebouwen/fabrieken. Het boek leest heel fijn en is enorm spannend. Vooral om dat de spanning wordt opgebouwd en ook ontroerend.
Het boek start in het jaar 1950,
5 jaren na het beƫindigen van de
Tweede Wereldoorlog. Een jonge vrouw komt op haar werk documenten tegen die ontluisterend zijn. Dit wordt door haar leidinggevende ontdekt.
Het boek gaat verder in het heden. De Gemeente Eindhoven wil de gedempte beek de Gender weer laten stromen in Eindhoven.
Er wordt verwacht dat er wel wat komt boven drijven. Er wordt een lijk van een jong meisje gevonden. De Politie wordt ingeschakeld. Een oudere en een jongere rechercheur krijgen bewust door de hoofdinspecteur de opdracht om deze zaak op te lossen. De oudere rechercheur is een doorgewinterde rechercheur met problemen. De jongere rechercheur komt net van de politie-academie. Het wordt beschouwd als een cold case. En de 2 rechercheurs komen tegen de verwachting in een grote beerput terecht. Het betreft niet alleen in Nederland maar ook het zuiden van Duitsland. De 2 rechercheurs komen steeds dichter bij de waarheid. De waarheid komt vanuit het verleden en strekt zich uit in het heden. Het gevolg zijn afrekeningen/explosies. Het boek eindigt op een manier die ik niet had zien aankomen.
Het boek start in het jaar 1950,
5 jaren na het beƫindigen van de