Geldgebrek en de oorzaak
Auteur Viktor Matisse heeft mij het boek:
"Het mysterie" (de zoektocht van een zoon) toegestuurd.
De cover ziet er mysterieus uit. Past ook goed bij het verhaal. Het boek is voorzien van tekeningen die perfect passen in de tijdsgeest waarin dit bijzondere waargebeurde verhaal is geschreven.
Het verhaal begint in het jaar 1929 waar een jongen van 14-jaar zich aanmeldt bij het seminarie, want daar kan hij studeren. Na 4 jaar vertrekt hij, met een smoes, uit het seminarie.
Hij werkt zich op in een uitgeverij. En laat ook duidelijk merken aan zijn vrienden dat hij het heeft gemaakt. Hierdoor komt hij in aanraking met alcohol en nicotine. Uiteindelijk wordt hij op staande voet ontslagen. Voor hem en zijn gezin komen er zeer magere jaren aan. Er is altijd geldgebrek. Dit geldgebrek heeft grote gevolgen voor 1 van zijn zoons. De twee zonen zijn totaal verschillend in hun karakter. De andere zoon studeert aan de universiteit. Hij ontwikkelt hobbies zoals duurlopen, orgel spelen en wiskunde. Hij wordt wiskunde leraar en geeft boeken uit. De andere zoon komt 1 keer per jaar naar het ouderlijk huis met zijn gezin.
Rond de tijd dat de broers met pensioen gaan komen er vragen bij naar boven. Waarom was er altijd geldgebrek?
Tijdens het verhaal denk je als lezer ook waarom was er altijd geldgebrek in dat gezin. De reden van het geldgebrek komt naar boven. Dit heb je als lezer niet verwacht.
Het boek is echt een aanrader. Ik heb het in 1 ruk uitgelezen.
"Het mysterie" (de zoektocht van een zoon) toegestuurd.
Het boek is echt een aanrader. Ik heb het in 1 ruk uitgelezen.