Op weg naar het vliegveld

AnneSwart 27 januari 2025
Van Lusus Publishing het boek: Mag ik u controleren? (een be- veiliger op Schiphol) Yos Ostendorf, auteur gekregen.
In dit geval zeg ik over het boek: "dun maar fun".
Het leest geweldig door. Op de cover zie je Yos als werknemer, in functie van beveiliger, op onze nationale vluchthaven.

Het boek gaat over levensechte ervaringen van Yos als beveiliger op Schiphol. Wat heeft Yos en zijn collega's toch regelmatig hard te verduren. Yos en zijn collega's noemen de personen die nog door de beveiliging heen moeten: binnenkort passagiers. Agressieve personen, smoezen, spullen met vloeistof die men mee wilt nemen in het vliegtuig. Ook spullen die je niet meeneemt in je handbagage. Te zware handbagage. Ongelofelijk vind ik het. Ook emotionele oudere personen komen ze tegen, die voor het eerst gaan vliegen. Personen die gefouilleerd moeten worden. Waar je buiten metaal ook onder andere lege snoeppapiertjes vinden in een leeg te halen broekzak vinden.
Maar ook emoties als je personen moet fouilleren die daarna (zonder dat je als beveiliger iets weet) boven in de lucht iets vreselijks gaan meemaken. En toch de volgende dag weer met een glimlach staan om bijvoorbeeld Ken en Barbie te fouilleren voor hun zonvakantie.

Dit is een boek, met humor, een lach en een traan. Ook besef je dat een beveiliger heel hard moet werken en veel te verduren heeft van de binnenkort passagiers. Het is een aanrader om te lezen. Ik heb er van genoten.

Meer recensies van AnneSwart