Intriges
Van auteur Pia Pauwels het e-book "Verloren in het verleden" mogen ontvangen. Hartelijk bedankt hiervoor. Dit boek is uitgegeven door Phoenix Books.
Op de cover zie je een jonge vrouw kijkend naar buiten in een ouderwets uitziende zitkamer.
Het boek is voor mij een pageturner. Ik heb het boek, met de noodzakelijke onderbrekingen, in een ruk uitgelezen. Het boek boeit me van het begin tot het einde.
in de proloog vindt er een gruwelijke moord plaats.
Sofie van Aken is een wees, woont in Antwerpen en een balletdanseres, Ze wordt begeleid door Sacha haar Olympische dans coach. Sofie en Sacha hebben een relatie. De dans coach wordt vermoord en dit is waarschijnlijk drugs gerelateerd.
Twintig jaar later gaat Sofie naar het kerkhof waar haar ouders begraven ligt. Sofie botst, onhandig als altijd, tegen iemand aan. Daar Sofie na het overlijden van haar ouders, een auto-ongeluk, haar studie als vertaalster niet heeft kunnen afmaken is ze vrijwilligerswerk erbij gaan doen. Sofie doet dit vrijwilligerswerk in het ziekenhuis op de afdeling geriatrie. Daar ziet ze vanuit de verte iets gebeuren in een kamer van een patiƫnt. Dan kom je in een rollercoaster van intriges, personen, Chinese triade etc. Dit is zo magnifiek beschreven dat je het gevoel hebt dat je er bij bent.
De diverse plots zijn zo onverwacht en onvoorspelbaar. Je voelt de angst van Sofie, haar betrokkenheid bij wat op haar pad komt.
Het boek is een echte aanrader. Je denkt mee tijdens het lezen, wat gaat er nu weer gebeuren en hoe eindigt het met Sofie.
in de proloog vindt er een gruwelijke moord plaats.