Indrukwekkend
Van Uitgeverij Doornwater kreeg ik het boek opgestuurd van Jacques Van Den Berg
"Wanneer het nacht is en je vreest".
De cover is schimmig. Het meisjesgezicht, benen omhoog en de bijzondere kleuren.
Het begint in 1993 de periode dat in Srebrenica oorlog woedde. Daarna stapt het boek over naar de tijd van 2010.
Het verhaal is beklemmend. Voor velen zal het herkenbaar zijn dat een trauma je hele leven bij je blijft: het moment, de stem, de entourage eventueel geur. Ook dat op een gegeven moment het trauma getriggerd kan worden. Het boek speelt zich af in Leiden en omgeving. Daar vinden een aantal moorden plaats. Om er achter te komen waarom deze moorden gepleegd zijn wordt er een politie onderzoek gestart.
Je blijft lezen, want je wilt weten waar dit naar toe gaat. Het is een pageturner. Als het boek uit is denk je er nog over na. Ook wat er gebeurt is in1993 zal ook in de tijd hiervoor en hierna plaats gevonden hebben. Voor wat voor dilemma's sta je. Wat is rechtvaardig.
Ik hoop dat er nog meerdere boeken zullen verschijnen van misdaad schrijver Jacques van den Berg.
"Wanneer het nacht is en je vreest".