Opbouwende spanning

AnneSwart 11 maart 2025
Van Anke Verbraak haar debuut thriller gewonnen:
"Water en wolfskers". Deze thriller is uitgegeven bij Godijn Publishing.
De cover is mooi. Je ziet het avond gloren over het water en links onder een kleurrijke plant.
De tekst leest fijn. De hoofdstukken zijn kort en bondig.

Britt is als meisje streng opgevoed. Haar broer en zus "volgen" het "normale" pad. Zij is ook de eerste die gaat studeren in haar familie. In haar studententijd laat ze haar strenge opvoeding los. Heeft diverse relaties maar bindt zich niet. Britt leert kickboksen bij Nouredine ter verdediging. Uiteindelijk start ze haar onderneming als makelaar met behulp van Michiel (een oud klasgenoot).
Bij een bezichtiging van een huis, wat ligt bij een kanaal, komt ze Oscar (oud klasgenoot) tegen. Deze ontmoeting loopt uit op een handgemeen.
Met Michiel heeft Britt al een aantal jaren een lat-relatie. Michiel vertelt bijna niets over zijn eigen leven. Op een gegeven moment komt Britt onverwacht binnen bij Michiel. Ze ziet daar allemaal foto's van zichzelf. Van haar middelbare school tot nu. Britt is in de ban van Michiel aan de ene kant houdt ze van hem, aan de andere kant is ze bang van hem. Michiel zegt ook regelmatig "ik laat je niet meer los". Deze spanning loopt bij Britt enorm op. Ze voelt zich enorm gespannen en onderneemt voorzichtig stappen.

Dit boek is een pageturner. Het grijpt je naar de keel. De spanning wordt langzaam en zorgvuldig opgevoerd. De plots zie je niet aankomen. Dit smaakt naar meer.

Meer recensies van AnneSwart