Meeslepend en zeer geslepen moorddrama van grote klasse!

Annerieke de Vries? Jaaaaaa, die ken ik. Van de mooie thrillerverhalen met Maud in de hoofdrol. Zij is mortuarium-medewerkster en heeft een bijzondere band met degene die zij verzorgd. Hoe mooi is dat?

In de eerdere delen leren we hoofdkarakter Maud kennen als een sympathieke vrouw, die vecht voor de voogdij van haar zoontje Mees. Nu 6 jaar. Ze zou zo graag willen dat hij bij haar zou kunnen wonen, maar helaas. Het is nog niet zover. Er is veel gebeurd, zoals mentale problemen en een nare ex-man. Ook in deel 3 wordt het haar niet makkelijk gemaakt. Het heeft alles te maken met het verleden, die haar lijkt in te halen. Want even lijkt het er op of ze een spook ziet.

Een spook & geheimzinnigheid
Over spoken gesproken...er wordt Maud gevraagd om vakantie op te nemen. Het mortuarium is een week gesloten voor Ton en Maud. De vraag is: wat wordt daar dan intussen uitgespookt? Haar nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat zij deelgenoot wordt van geheimzinnige zaken. Een mooie ontwikkeling en het begin van veel spanning.

In De laatste zeven krijgt Maud ongevraagd te maken met een ingewikkelde moordzaak. In de fijne schrijfstijl neemt Auteur Annerieke de Vries de lezer opnieuw mee naar het mortuarium waar Maud werkzaam is. Tenminste...totdat ze vrij dient te nemen. Stilzitten is niets voor Maud en haar oog voor details en hooggevoeligheid zorgt voor belangrijke ontdekkingen die het stroperige moordonderzoek naar een hoger level tillen.

Nieuwe vogels en een dating-app.
Wat opvalt aan deze thriller is de liefde voor vogels die Maud blijkt te hebben. Ze geeft de doden ieder hun eigen vogel-bijnaam. Zo ook het goudhaantje. Ook een dating app is haar nieuwe hobby. Dat is best gewaagd, want ze is op zichzelf -zoals het puttertje- en gaat graag d'r eigen gang. Dat ze iedereen zomaar vertrouwd in deze app, is toch opvallend te noemen. Zeker na dat gedoe met haar ex en het vertrouwen dat hij flink heeft aangetast. Als politieagent Pieter toch wat toenadering zoekt, is ze op haar hoede. Als kat en muis draaien ze om elkaar heen in dit boek. Cupido staat op een afstand te kijken of hij een van zijn pijlen kan gaan schieten. Of gaat haar voorkeur toch uit naar iemand van de dating-app en is dit wel verstandig voor de nieuwsgierige Maud. De spanning stijgt hierdoor aanzienlijk, wat later pas goed blijkt. Tot halverwege het boek kabbelt het op sommige stukken, maar dit heeft zijn doel. Annerieke de Vries heeft het allemaal zeer goed uitgedacht, met name die dating app is een zeer mooi detail. En ook zeer van belang.

In De laatste zeven heeft Maud zeer opnieuw ontpopt tot serieuze speurneus. Met haar gevoel en oog voor detail is zij een helpende hand, in een belangrijk moordonderzoek. Ondertussen doet zij moeite om haar zoontje Mees voor zich te winnen en haar ex uit haar hoofd te zetten. Deze drie verhaallijnen vlechten zich mooi in elkaar, met een mindblowing cliffhanger tot gevolg. Meesterlijk!

Waardering 5 sterren.
Ontzettend genoten, van dit meeslepende en zeer geslepen moorddrama van grote klasse. Op naar deel 5.

groetjes, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken