Heerlijk cosy & spicy verhaal met bijzonder thema!!
Deelnemen aan een reviewteam is altijd leuk. Zeker voor de Dream Harbor-serie. dit 4e deel van deze Dream Harbor-serie, mocht ik al vooruitlezen. Het ligt 12 maart in de winkel. Hoe mooi is dat!
De cover is net zo prachtig als de eerdere delen van de Dream Harbor-serie. In dit 4e dorpsverhaal a la Virgin River, kijken we mee met Archer. Hij is een bekende chef-kok en heeft zijn weg gevonden in het altijd zo drukke Parijs. Een bericht van een advocaat doet zijn wereld op zijn kop zetten. Hij blijkt een dochter te hebben, waarvoor hij afreist naar Dream Harbor. Ze is 5 jaar en er wordt afgesproken dat hij eerst een half jaar voor haar gaat zorgen. Natuurlijk staat de hulp van de dorpelingen ook voor hem klaar. Het is alleen voor Archer allemaal erg nieuw en vreemd.
In de super fijne schrijfstijl van Laurie Gilmore die we kennen uit de eerdere delen, kijken we deze ronde mee met personage Archer. Hij weet sinds kort dat hij een dochter heeft en gaat werken in het pannekoekenrestaurant. Het is erg wennen. Zowel zijn dochtertje die nu bij hem intrekt als ook zijn nieuwe tijdelijke baan die veel tijd in beslag neemt. Vandaar dat hij een oppas gaat zoeken en Iris lijkt de geschikte kandidate. Ook voor nu heeft Laurie Gillmore weer heel wat voor de lezer in petto.
Qua thema's koos de auteur nu voor single-ouderschap, liefde, verlies en vriendschap. Waarbij het single-dad-ouderschap centraal staat. Archer en dochtertje Olive hebben veel van elkaar te leren, als ook veel tijd met elkaar in te halen. Dat is eng en ook heel vreemd, wat de nodige humoristische scenes geeft. Tja, wat eet een kind van 5 jaar nu graag? Terwijl ze niet tegen je wil praten. Gelukkig is daar Iris die zich ontpopt als The Nanny cq Mary Poppins. Thee drinken met de knuffelberen, pinkjes omhoog, een gekke stem opzetten... en dan ontwaakt Olive en giechelt het uit. Zelfs Archer staat hier van te kijken. Een hele mooie ontwikkeling voor Olive en natuurlijk Archer om mee te maken.
Dream Harbor is een droomachtig en liefdevol dorpje. De bewoners bieden elkaar graag de helpende hand, maar zijn ook erg gehecht aan hun gewoonten en gebruiken. Daar komt de nieuwe inwoner Archer al snel achter. Hij is daar puur en alleen vanwege zijn dochtertje, maar ook in dit 4e deel komt Cupido met zijn pijlen. Wat de nodige liefde- en spicymoments geeft. Zoals we gewend zijn van topauteur Laurie Gilmore!!
Waardering 4 sterren ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ontzettend genoten van dit heerlijke cosy & spicy verhaal. Met een mooi thema wat het verhaal zijn diepgang geeft. Nice!
Groetjes Annette,
Birdy's Boeken