Een bijzonder liefdesverhaal
De prachtige omslag en de achterflaptekst van dit boek hadden mijn belangstelling gewekt. Dat het leven van een mysterieuze, oudere dame vrouw na haar overlijden totaal anders blijkt te zijn dan gedacht sprak me aan. Ook de ondertitel “Een Haagse liefde” was voor mij als Haagse een extra reden om dit boek te kopen.
Het verhaal wordt op twee manieren verteld: vanuit het perspectief van de receptioniste Claire van het Haagse hotel (dat natuurlijk voor de Hagenezen onder ons eigenlijk Des Indes is) en dat van Madame Bonheur, in de vorm van een manuscript over haar leven dat na haar dood wordt gevonden.
Om de spanning erin te houden, krijgt de lezer weliswaar een groot deel, maar niet het hele manuscript in één keer voorgeschoteld. We volgen daarin het verhaal van de Haagse liefde van Madame Bonheur, maar de uiteindelijke ontknoping laat tot het einde toe op zich wachten.
Overigens speelt het grootste gedeelte van het verhaal zich niet in Den Haag af, maar in Frankrijk, een land dat Astrid Habraken duidelijk goed kent en waarvoor de liefde eraf spat.
Dit is een liefdesverhaal in de stijl van Lucinda Riley. Een vlotte, prettige schrijfstijl waardoor je meteen in het verhaal zit. Weliswaar een beetje buiten mijn comfortzone, want verhalen waarin een liefdeskoppel door allerlei misverstanden, koppigheid, en/of naïviteiten uit elkaar gedreven wordt, wekken bij mij wel de nodige irritatie op.
Het verhaal van Claire en het mooie, niet voorspelbare einde zorgt dat ik toch met veel plezier en voldoening op dit verhaal terug kan kijken.
Een heerlijk verhaal voor de donkere dagen voor Kerst!
Een heerlijk verhaal voor de donkere dagen voor Kerst!