Not my cup of tea
Ik kreeg dit boek in een goodiebag tijdens de Avond van het spannende boek. Niet iets wat ik zelf zou uitkiezen, maar toch was ik wel nieuwsgierig en nam ik het mee op vakantie.
Het is zeker goed geschreven, daar ligt het niet aan, maar toch kon het me niet genoeg boeien. Het onderwerp blijkt niet aan me besteed en ik kon me niet identificeren met de mannelijke hoofdpersoon. Het is duidelijk dat de schrijfster heel veel weet over Australië en over het beroep van brandweerman, waar zeer uitgebreid over wordt geschreven. Misschien meer iets voor mannen?
Het feit dat het zich afspeelt in 2052 is een interessante invalshoek, die me meermaals deed nadenken in hoeverre dit ons toekomstperspectief is. Nou ja, niet echt de onze, maar dat van de Australiërs. Dus toch een beetje ver van m’n bed show.
Ik neem me altijd voor om 100 bladzijden te lezen, als het me dan nog niet boeit, dan stop ik met lezen. Helaas was dat het geval met dit boek…