Liefde en pijn over generaties heen.
In dit boek maak je kennis met 3 vrouwen, 3 generaties uit dezelfde familie. Ze vertellen alle drie vooral over hun tienerjaren en jongvolwassen leven en elke vrouw brengt haar verhaal in het boek op een andere manier.
De grootmoeder vertelt haar verhaal direct aan de lezer, de moeder (dochter van de grootmoeder) vertelt haar verhaal aan de hand van brieven die ze schrijft naar een geliefde en de dochter (kleindochter van de grootmoeder) schrijft essays.
Alle 3 hebben ze hun eigen vertelstijl die op hun beurt, voor mij als lezer, een aspect of eigenschap van hun persoonlijkheid blootlegt. Via hun verhalen, die elkaar willekeurig afwisselen, kom je niet alleen iets te weten over henzelf maar ook over de andere personages en over de relatie die ze hebben met elkaar. Ze diepen elkaars personage uit.
Het boek las vlot en ondanks de opbouw kon het me boeien t.e.m de laatste bladzijde.
Een veelbelovend debuut.
Een veelbelovend debuut.