Vijf maal vierentwintig uur
In dit debuut volgen we 24 uur lang 5 personen waarvan er 4 zich in Amsterdam bevinden. Je hebt David en zijn vrienden Brecht en Reaux. Hun vriendschap bekijken we vanuit de verschillende invalshoeken en als lezer ga je beseffen dat de vriendschap voor de een niet hetzelfde betekent als voor de ander. Maar toch lijken ze op een bepaalde manier ook niet echt zonder elkaar te kunnen. Dan is er Alexia die als job poëzie vertaalt, maar twijfelt of ze hier wel goed in is. Het 5de personage is Jessica, een tropenarts in opleiding die op die bewuste dag in Afrika is voor Artsen zonder Grenzen. Tijdens het lezen merk je dat er linken zijn tussen de verschillende personages.
Tegen de achtergrond van Amsterdam worden de thema's vriendschap en liefde uitgewerkt.
'Het objectief' vind ik een goed gekozen titel bij het boek, want we bekijken 24u in Amsterdam vanuit de ogen van verschillende mensen en een kat. Alsof telkens het objectief van een microscoop verdraaid wordt en we hetzelfde toch net iets anders zien.
Op zich is het boek mooi geschreven, met een rijke taal en af en toe uitdagende zinsconstructies. De personages zijn divers en goed opgebouwd. Toch kwam er weinig vaart in het lezen. Voorbij 2/3den van de roman bouwt de spanning zich op en las het als een trein met een origineel einde.