Ali Hazelwood gets it, maar niet volledig

anouk-spooren 14 december 2024
Ik kreeg dit boek van Hebban en ik heb er enorm van genoten.

Er zijn drie vriendinnen in STEM die elk een eigen liefdesverhaal meemaken. Het toffe aan dit boek is dat alle drie de personages in elkaars verhalen terugkeren. Soms via de telefoon en soms in het echt. Dat was een enorm leuk element.

De verhalen spelen zich af over een langere tijd. De een chronologisch, de andere “heden-verleden-heden”. Beide zijn aangenaam omdat het zo best spannend wordt om de conflicten te ontdekken of omdat het veel realistischer is (bv solliciteren kan langer duren).

Het las ook heel snel en gemakkelijk.
Het verhaal is ook romantisch en ik heb me echt vermaakt, ik heb zelfs hardop gelachen door de humor van dit boek. Ook de vriendschap in het verhaal is mooi geschreven.

Ook sommige topics als vrouwen die het moeilijk hebben in een mannelijke sector door opinies en onderwaardering waren aanwezig. Soms mocht dit wel iets verder uitgewerkt worden.

De sexy scènes vond ik dan weer wat minder. In “onder een dak” was dit zo abrupt en onverwacht dat ik dit wat onaangenaam vond om te lezen.

Ook vond ik het jammer dat de wetenschappelijke kant minder naar boven kwam in 2/3 verhalen. In het laatste verhaal van Hannah was dit wel veel en dat vond ik zo interessant om te lezen, echt een pluspunt. Dit miste ik in de andere boeken omdat Hazelwood daar wel voor bekend stond.

Het positieve overstijgt nog steeds het negatieve, want de negatieve puntjes zijn details, ik genoot er nog steeds van om te lezen, en ben benieuwd naar verdere werken van haar.

Meer recensies van anouk-spooren