Pakkend
Ik las dit boek voor mijn bachelorproef, met dit boek gaan we een workshop maken rond leesplezier.
Aan de ene kant was het boek minder dan ik verwacht had, maar aan de andere kant veel meer. Het is perfect voor een workshop.
In het begin wordt het al duidelijk dat dit een maatschappelijk boek is. Er komen namelijk 2 Oekraïners in de klas van de hoofdpersonages. Je merkt al meteen meerdere opinies over hun komst, maar iedereen probeert zijn steentje bij te dragen. Toch gaat het boek helemaal niet over dat zij Oekraïners zijn, het thema gaat over het monster met de groene ogen, en dat vind ik prachtig.
Het hoogtepunt van het boek is jammer genoeg wat teleurstellend. Er is niet zoveel actie en ook niet iets onverwachts. Toch leer je veel uit de werkelijke inhoud, zeker als 12 jarige kinderen dit zouden lezen.
Al bij al zat het goed in elkaar, maar er had dus net iets meer “mogen gebeuren”.