Even op vakantie in je luie stoel
Het boek begint met een stukje uit het volkslied van Noorwegen, gevogld door een een overzichtskaart van het hele land en een klein kaartje van het onderste deel van Noorwegen. Hierop wordt al zichtbaar dat het land tal van eilandjes en fjorden heeft die in het boek uitgebreid besproken worden.
Noorwegen staat bekend om de vele goden. De auteur heeft deze goden als uitgangspunt genomen bij het indelen van de hoofdstukken. Zo kom je al lezende ook wat over de goden te weten.
Het boek is een reisverslag van de reis die de auteur gemaakt heeft samen met haar man. Haar ervaringen met het land worden mooi weergegeven. Heel levendig en beschrijvend doet ze verslag van de omgeving en gewoonten van het land. Het wordt al snel duidelijk dat Noorwegen een adembenemend mooi land is en ook enorm veel tunnels heeft. Het is een relaxed land waar soms hele stukken geen mens te zien is. Het is dan ook erg dun bevolkt.
De schrijfstijl is prettig. Het verhaal leest weg alsof je zelf met de auteur mee reist. Je beleeft haar ervaringen en haar humor. Je kunt je prima inbeelden in welke omgeving ze zich bevind. Het boek geeft een goed beeld van het land en wat je als reiziger daar kunt verwachten.
Cappucino en/of frappuccino zijn een rode draad door het boek. Soms is het niet echt lekker, soms ook wel. Duidelijk wordt dat de auteur gek is op deze soort koffie.
In het boek zijn ook enkele kleurenfoto’s opgenomen. Het is leuk om de vakantiekiekjes te bekijken. Ik denk wel dat de foto’s op glad (foto)papier beter tot hun recht zouden komen. Neemt niet weg dat deze foto’s een mooie aanvulling zijn op dit reisverslag.
Cappuccino in Noorwegen is een heerlijk lezend boek. Je waant je even op vakantie in je luie stoel.
Vier sterren
Vier sterren