Wat drink jij nou?
Een jonge vrouw verlaat haar woonplaats. Ze stapt als verstekeling in een boot die haar naar Argentinië brengt. Alma, zo heet ze, kent het land niet maar past zich snel aan de omstandigheden aan. Er heerst armoede in de stad waardoor ziektes uitbreken, waaronder de gele koorts. Vele mensen overlijden hieraan. Alma niet. Zij kan niet sterven. Ze leeft van bloed. Ze is vampier. Haar gedrag valt steeds vaker op. Dit maakt haar leven moeilijk. Ze besluit om zich te verbergen.
Een paar eeuwen later wordt de deur van de schuilplaats waarin Alma verblijft geopend. Alma gaat weer op pad. Ze heeft dorst. Ze ontmoet een jonge moeder die Alma in vertrouwen neemt en verzorgd. Er ontstaat een vriendschapsband tussen beide. Waar eindigt dit?
Het verhaal in het boek speelt zich af een twee tijden. In het verleden is de hoofdpersoon Alma en leer je haar leefgewoontes kennen. In deel twee, dat in het heden afspeelt, is de hoofdpersoon een jonge gescheiden moeder. Ze heeft zorgen om haar eigen moeder, die ernstig ziek is en de opvoeding van haar zoontje. Ze vindt het zwaar en uitzichtloos.
Het verhaal leest relatief makkelijk. Het eerste deel bevat meer actie dan het tweede deel. Dat was wel jammer. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Buenos Aires. De schrijfster beschrijft veel kenmerken van de stad, zowel uit het verleden als het heden. Dit maakt dat je het gevoel hebt je in deze stad te begeven. Vooral de beschrijving over begraafplaatsen was interessant. Maar of ik door dit boek bang ben om vampieren te ontmoeten. Nee.