Moderne Agatha Christie, leuk om te lezen ondanks af en toe ongeloofwaardige keuzes van de auteur
Een heerlijk leesbaar spannend boek dat een beetje aandoet als een moderne Agatha Chritsie. Het boek leest als een trein en kent een lekker ongebruikelijke verhaallijn met onverwachte sprongen. De auteur weet je mee te sleuren in een wereld die niet van deze wereld lijkt te zijn: een landhuis met een eigen logica, een eigen geschiedenis en een eigen realiteit die los lijkt te staan van de rest van de wereld. En dat is ontzettend knap.
Om dat voor elkaar te krijgen introduceert Riley Sager erg veel personages, dit ik nét uit elkaar wist te houden. Maar dit vraagt wel alertheid bij het lezen. Ook noopt het creëren van deze eigen wereld de auteur om af en toe keuzes te maken die wel erg schuren met het gevoel van geloofwaardigheid. Daarin maakt hij een paar afslagen die hier en daar wel wat wenkbrauwen doen fronsen.
Desondanks heb ik het boek met veel plezier gelezen en rond ik de 3,5 sterren naar boven af.