Goed bedacht, maar ongeloofwaardig in de uitwerking
Dit boek staat op de shortlist van de Hebban spannend boek award 2025. Ik vraag me af waarom. Want zo goed vond ik het boek niet.
De auteur gebruikt de historische gebeurtenissen rond de (voor)verkiezing van JFK in Amerika en de nasleep van de Tweede Wereldoorlog als achtergrond voor een verhaal vol moorden. Op zich is dat goed bedacht, want de setting is knap bedacht. Het verhaal is echter bij vlagen ontzettend ongeloofwaardig en op een gegeven volgen de plotwendingen elkaar in ongeloofwaardig tempo op. Al met al een aardig boek om te lezen, maar een van de beste spannende boeken van het afgelopen jaar? Nou, wat mij betreft niet. Drie nipte sterren.